Associazione VERACE PIZZA Napoletana

Udruga AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) neprofitna je udruga koja štiti i promiče kulturu prave napolitanske pizze.

Udruženje prave napolitanske pizze osnovano je 1984. godine pod pokroviteljstvom trgovačke, industrijske i obrtničke komore.

Stari napolitanski majstori pizze, s obzirom na širenje velikih lanaca restorana brze hrane, kao i ogromno širenje i ponekad neprimjereno korištenje naziva "prava napolitanska pizza", odlučili su osnovati udrugu  zajedno sa disciplinskim i provedbenim propisima  za zaštitu i poboljšanje pizze proizvedene i obrađene prema drevnim napuljskim tradicijama i običajima.

Danas, nakon više od 30 godina djelovanja, Associazione Verace Pizza Napoletana gleda u budućnost sa većim optimizmom i velikim entuzijazmom: budućnost je zacrtana, a mi moramo nastaviti hodati ovim dugim putem koji vodi prema kvaliteti napolitanske pizze.

Associazione Verace Pizza Napoletana
U novoj seriji intervjua sa dobavljačima koje je odobrila Associazione Verace Pizza Napoletana danas razgovaramo s ESMACH S.p.A .

1) S kojim ste zanosom pristupili svijetu napuljske pizze i udruge?

Napolitanska pizza je "Napulj" i za nas je najbolji način da je dobro upoznamo njezinu povijesti ispričanu kroz ruke i mirise umjetnosti napuljskog proizvođača pizze.

Naša misija je ulagati u najbolju proučenu, a zatim primijenjenu tehnologiju, čuvajući na taj način kvalitetu napuljske pizze u svijetu.

2) Kako vidite budućnost napuljske pizze i kako joj mislite pristupiti sa svojom tvrtkom?

Budućnost napuljske pizze vidimo ružičastu. Pristup s AVPN-om bio je presudan u tome što smo mogli biti blizu napuljskog proizvođača pizze, slušati ga i posvetiti se potrazi za inovativnim rješenjima za njegovu profesiju.

3) Koji je vaš najuspješniji proizvod u svijetu pizza i zašto to mislite?

Proizvodi koji mogu dati i sačuvati autentičnost tijesta u svim fazama zapravo su više od jednog.

Započnimo sa tijestom, s generatorom prirodnog kvasca GL-om koje stvara i čuva sredstva za fermentiranje poput prirodnog kvasca, prolazeći kroz jedinstvenu geometriju između spirale, noža i posude na SPI AI, spiralnoj mijesilici koju tržište prepoznaje kao vrh produkcije. Jedna je od najvažnijih faza u proizvodnom lancu upravljanje dizanjem kvasaca.

Naša patentirana Climother serija retarder komora omogućila nam je upravljanje fermentacijom stvarajući kontroliranu klimu u okolišu kako zahtijevaju propisi. S Climotherom serijom retarder komora možemo pružiti najbolju fermentaciju u potpuno kontroliranim uvjetima.

U konačnici, pečenje, koje se odvija u pizza peći BAKEstone potpuno prekrivenoj šamotom Sorrento u kojoj se napuljska pizza peče na temperaturi od preko 500 ° C između 60/90 sekundi.

Uspjeh za kupca koji može poboljšati cijeli proizvodni lanac je uspjeh za nas i ponosni smo na to.

4) U koliko se zemalja distribuiraju vaši proizvodi i na koja nova tržišta izlazite?

Naša referentna tržišta su: talijansko tržište i europsko tržište. Polako izlazimo i na izvaneuropsko tržište.

Naše je najveće zadovoljstvo bilo kad nam je inozemni kupac, nakon suradnje s Climotherom, rekao: "napokon klima Napulja".

5) Koji biste savjet htjeli dati pizzerijama u ovom određenim trenutkom?

Naš je savjet da odmah investiraju u najbolju sirovinu, u najbolju tehnologiju kao pomoć za poboljšanje rada i upravljanje postupkom u budućnosti, uvijek obraćajući pažnju na obrtničku tradiciju.

Prije svega želimo dati primjer i činimo to, promatrajući evoluciju tržišta i vjerujući da je to najveća prilika za promjene u posljednjim desetljećima.

 

.

.