1996
Nakon dugogodišnjega rada i stjecanja iskustva u proizvodnji i servisu pekarske opreme Marijan Frketić prelazi u privatni sektor i osniva obrt EMF-servis. 

Od samoga početka servis je orijentiran na instalaciju i servis svih vrsta pekarske opreme vodečih talijanskih proizvođača.
Stotine instalacija, od najmanjih obiteljskih pekara pa sve do največih industrijskih pogona.


2000
Prateći zahtjeve tržišta EMF-servis  širi djelatnost na prodaju rezervnih dijelova i prateće opreme kako bi svojim klijentima osigurao kvalitetan i brz servis i potpunu podršku u radu.


2009
EMF servis proširuje poslovanje na prodaju strojeva, peći i sve ostale pekarske i slastičarske opreme. Ponuda uključuje proizvode renomiranih talijanskih proizvođača, a u ponudi je potpun raspon pekarske opreme i pribora.

Krajem 2009. godine  osnivač obrta Marijan Frketić odlazi u mirovinu, a obrt u potpunosti preuzimaju njegovi sinovi Davor i Mario u čijem je vlasništvu i danas. 


2015 
Mario Frketić i Davor Frketić osnivaju tvrtku EMF d.o.o. kao nastavak poslovanja obiteljskog obrta EMF-servisa, sa ciljem pružanja još kvalitenije usluge svojim klijentima. 


2016
EMF-servis nastavlja svoje poslovanje kao ovlašteni servis pekarske opreme i dobavljač originalnih dijelova za sve proizvođače koje zastupamo.

EMF d.o.o. uz punu podršku svojih dobavljača preuzima lokalna i regionalna zastupstva, te razvija poslovanje i ponudu opreme novim tehnologijama.